jueves, 29 de mayo de 2014

FORMACIÓN COMPLEMENTARIA


Los alumnos del Taller de Empleo están recibiendo clases de alfabetización informática para completar la formación que ha recibido durante todo este año. Y aprovechando los últimos días para mejorar su curriculum.
Animo y enhorabuena!.









Profesora: Pepa Sanchis Cardona


El 19 de desembre de 2013 es posava en marxa el Taller d’Ocupació Xarpolar Turístic de Planes. Un projecte creat per les administracions públiques i subvencionat amb fons europeus. Esta tracta d’una iniciativa dual basada en la formació i l’ocupació. Els alumnes reben formació en especialitats concretes alhora que treballen en la seua especialitat adquirint experiència en aquest nou àmbit. En el Taller d’Ocupació el Xarpolar Turístic els nostres alumnes reben formació en dues especialitats: Manteniment i Forestal. Paral lelament també poden rebre formació per a preparar-se les proves de l’ESO i obtindre així el Graduat o bé millorar el seu nivell de valencià per a presentar-se als exàmens de la Junta Qualificadora.
L’any 2008 va suposar un canvi en la vida de moltes persones: es va iniciar un intensa crisi econòmica que ha marcat la posterior evolució de l’economia mundial. La incidència d’este fet és evident que no ha influït en tots els països de la mateixa forma, però ha condicionat el creixement i l’anomenat estat del benestar.
De manera general podem dir que hi ha dues teories que tracten d’explicar els motius d’esta crisi. La primera d’elles atribueix les causes de la crisi a la gran expansió del crèdit bancari que va provocar alhora un gran endeutament dels ciutadans de les dues ribes de l’Atlàntic Nord. Es tracta d’una hipòtesi amplament estesa que predomina en el pensament econòmic dels qui governen la Unió Europea.
L’altra teoria diu que l’endeutament de les famílies ha estat provocat per la pèrdua del poder adquisitiu dels ciutadans.
Amb independència de les causes que provocaren esta crisi, la nostra tasca ara no és sinó mirar cap al futur. Com hem dit abans la crisi va tindre la seua incidència en la majoria dels ciutadans perquè molts d’ells han perdut el seu lloc de treball i es han hagut d’adaptar-se a una nova situació que no és fàcil. Esta situació passa, de vegades, per formar-se en un ofici en el què no es té coneixements previs o experiència, però que pot oferir més possibilitats d’incorporar-se al mercat laboral. Els nostres alumnes s’han presentat a les proves el passat divendres 6 de juny. Encara no coneixem els resultats, però ens agradaria remarcar el seu esforç i el seu interés, cadascú en la mesura de les seues possibilitats, conscients que és una oportunitat per millorar la seua situació i obrir-se més portes en este complicat i competitiu mercat laboral.
Ens agradaria acabar amb un comentari que el president d’Uruguai, José Mújica va fer a televisió fa unes setmanes. Com sabem, el president és una persona de una certa edat i amb una trajectòria política i personal important, les seues paraules, dons, han de tindre per a nosaltres credibilitat. Comentava este destacat polític que una i mil vegades es pot tornar a començar.





No hay comentarios:

Publicar un comentario